Bröllopskoordinator i Östersund

Att få jobba som Bröllopskoordinator med vackra Jämtland som fond och med Östersund som bas ger mig så otroligt många möjligheter att skapa ett personligt bröllop till er.

Att få bli man och hustru är fantastiskt. Å ena sidan kommer inget att förändras – samtidigt så kommer allt att förändras. Att gifta sig är en symbolisk handling där ni manifesterar er kärlek till varandra. Det kan ju också vara så att ni efter vigseln är hustru och hustru eller man och man. Det fina är att ni tillsammans har valt kärleken.

Oavsett om ni väljer att gifta er litet eller stort, kyrkligt eller borgerligt så kan det vara skönt att ha en trygghet i en bröllopskoordinator på vägen. Mitt arbete består i att ta fram lämpliga vigselplatser, festlokaler, musik, mat och dryck, komma med förslag till logistik och eventuella övernattningar, fotografer, videografer, dekoratörer, grafiker och frisörer bland många andra kategorier.

IMG_2914

Planering

Det är många delar att sätta ihop. En del av er har aldrig ordnat en större fest vilket kan göra att det känns nervöst, dels att stå i centrum och dels också att ha koll på allt. Andra av er kanske har en klar bild över hur ert bröllop ska vara men har inte tiden att ordna det själva. Oavsett så finns jag här för att underlätta för er!

Vissa saker kommer att vara lika oavsett om ni väljer att gifta er litet eller stort.

 • Val av vigsellokal
 • Val av utformning på trycksaker
 • Val av klänning
 • Val av ringar
 • Val av blommor
 • Val av fotograf
 • Val av restaurang eller catering

Vill ni ha ett större bröllop så kommer det att tillkomma beslut i form av

 • Val av festlokal
 • Val av dekoration till festlokalen
 • Val av musik i samband med vigsel
 • Val av musik i samband med festligheterna
 • Val av logistik till er som brudpar
 • Val av logistik till gästerna

Bröllopstema och färgval

När ni börjar planera så är den stora biten att sätta bröllopstema och färgtema.  Vad betyder då det?

Gällande bröllopstema så sätter det er personliga touch på hela bröllopet. Vill ni att det ska vara lantligt, klassiskt, bohemiskt, chic, rustik eller till exempel fjällinspirerat bröllop? I min roll som bröllopskoordinator så hjälper jag er givetvis med detta.

Färgvalet utgår från de färger som den blivande bruden framhävs bäst i. Är det varma eller kalla färger, milda eller kraftfulla. Där har vi grunden – när det är avgjort så utgår vi från de färgerna i hela festligheterna. Många brudpar vill ha färgen vit, så den är fin att ha som en bas. Sedan lägger man till en eller två accentfärger som förstärker i alla trycksaker, dekorationer och naturligtvis den vackra brudbuketten.

När bröllopstema och färgvalet är gjort så kommer det att bli lättare att planera för hela bröllopet. Det här är ramen, vilket underlättar och gör bröllopet billigare i slutändan därför att ni vet hur ert bröllop kommer att bli personligt.

Budget och checklistor

Det svåra i ett bröllop är att sätta en budget. Vad får kalaset kosta? Vill ni ha råd med hur ni ska tänka eller sätta budget så kan jag självklart hjälpa till med det.

Det är också många delar att hålla reda på i planeringen för ett bröllop. När ska ni boka allt? Lugn, det här är min roll som bröllopskoordinator.  Antingen att jag sköter alla bokningar och kollar av checklistan tillsammans med er. Eller så sköter ni all kontakt själva direkt med leverantörerna och jag hjälper er med att hålla koll på checklistan. Mitt kontaktnät är brett över Östersund, Åre och hela Jämtland.